Lelki béke

2021.01.28

"A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt, a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal jobbnak találjuk a külvilágot is."  

 Úgy kezdődik, hogy hozol egy döntést: abbahagyod az aggódást, kirakod félelmet, lecsendesíted az elméd és megengeded magadnak a boldogság és a szabadság érzését, olyan tevékenységek közben, amik kirángatnak a mindennapi rutinból, hobbi, sport, jó könyv vagy film, baráti társaság, meditáció. Bármi, amitől feltöltődsz, segít a lelki békéd megélésében, ahogy tudatosan szentelsz, időt magadra, beépülnek a mindennapjaidba egyre több ilyen pillanatod lesz, amikből percek, órák napok lesznek. Legyél türelmes, elfogadó magaddal, hiszen évek alatt raktad össze a mostani valóságod. Ahogy egyre jobban és jobban érzed magad belül ezáltal kívül is, úgy változik a hozzáállásod az életedhez a külvilágodhoz a körülményeidhez. Legyél toleráns a közeli hozzátartozóiddal, barátaiddal nem biztos, hogy fogják érteni mi, történik veled. Aki meglátja, megérti a pozitív változást úgyis veled tart. Ha kedvesen beszélsz az emberekkel, segítőkész vagy, hamarosan sok hasonló ember vesz körül. Légy hálás mindenért, amid van...

Ne nézd, ne hallgasd a híreket, a legtöbb hír negatív tartalmú, az sem biztos, hogy igaz, változtatni sem tudsz rajtuk, semmiről nem maradsz le maximum a fölösleges félelmekről, stresszről. Inkább informálódj több helyről, gondolkodj, szélesítsd a látóköröd. Olvass könyveket, nézz vígjátékokat, keresd inkább a pozitív tartalmakat, amik jó érzést keltenek benned.

Kerüld a negatív, lehúzó, emberi kapcsolatokat, a pletykásokat, ők rántanak ki leginkább a jó hangulatodból. Ne adj teret a féltékenységnek se magadénak se másokénak, rombolja az önértékelésed. Ahogy meghúzod a határaid, nem mész bele ezekbe a játszmákba a játszmák is elkerülnek téged. Tudd, hogy egy csoda vagy, egyszeri megismételhetetlen, úgy tökéletes, ahogy vagy. hát szeresd magad, csak azt engedd be ami jó neked!

Ne tarts sokáig haragot, ha valaki megbántott nézd meg mennyire valós az érzésed és mennyire szól rólad, minden nézőpont kérdése. Legtöbbször, aki megbánt a saját frusztráltságát, keserűségét akarja rád vetíteni, vagy egyszerűen ő ezen a szinten van, nyugodtan sétálj tovább, nincs vele dolgod. Ha olyan gyomrost kaptál, ami nagyon betalált az rólad szól, azzal kell foglalkozni, feloldani, hozzáértő segítséget kérni.

Ne hurcold a múltat, az már elmúlt, ezért nem is tudod megváltoztatni, csak a hozzáállásodat, de azt bármelyik pillanatban. Bármikor leteheted azt a zsákot, amit hosszú évek óta raktál tele és mindig mindenhova magaddal cipeled. Ha megérted, hogy eddig miben és hogyan szolgáltak téged ezek a nehézségek és ezeknek köszönheted azt az embert, aki ma vagy. Rájössz, ennyi volt, elengeded, megbocsájtod, nem adsz neki több energiát, szabad vagy, innentől a jelenben élsz, feltéve, ha nem kezded, a mi lenne ha... és mi lesz holnap mantrát!

https://balogh-kata--coach.webnode.hu

Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el